СУ “ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ”–ВИДИН – 03.05 – 05.05. 2023 г.

Работната среща бе проведена  в рамките на 3 дни, съвместно със следните партньори- 68.СУ „Академик Никола Обрешков“ – гр. София – Румяна Парцова; СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Якоруда – Николай Хаджиценев; ОУ „Васил Левски“-с. Караджово- Красимира Благоева. Групата  ни се състоеше от 4 преподаватели и 4 ученици от VI клас . 

Първи ден(03.05.2023г.)

Програмата включваше посрещане, обиколка и представяне на екипите. Разглеждане на училищната база за учебна и иновативна дейност. Презентации и дискусия какво представлява иновацията в училището. На кръгла маса бяха обсъдени представените иновативни процеси и тяхното въздействие за развитието на образованието. Представяне на училището и иновативния проект „ЛЕГОритъм“. Посещение на STEM центъра. Участие в заниманията на клуб „Роботика“.

Втори ден(04.05.2023г.)

Интердисциплинарни уроци- наблюдение Lego Spike Prime- инструмент при проектно и проблемно базирано обучение. Добри прктики в STEM обучението- презентация .Програма Еразъм+ Съвместна работа по изработване на продуктите.Дискутирахме представените иновативни процеси, разменихме си електрони носители с иновативни практики, дейности и продукти и предложения за работещо сътрудничество.  Участието за всички беше ценно и вълнуващо преживяване, градящо умения, опит и увереност.

Трети ден (05.05.2023г.)

Представиха„Забавна химия“- опити иновативни подходи в обучението целта, на която е развитие на творческото, аналитичното и практическото мислене на учениците. Денят продължи с разглеждане на забележителностите на град Видин,.

Чрез Национална програма „Иновации в действие“ всички учители и ученици имаха възможност да разгърнат собствените си интереси и потенциал в творческа среда да дадат изява на своите индивидуални способности и умения независимо от учебното съдържание.Учениците ни бяха включени в практически занимания свързани с приготвяне на екологични предмети, посетиха часове по различни предмети и споделиха кетъринг обяд.

Мобилността беше изключително ползотворна за учениците и учителите.

ПАРТНЬОРСКА СРЕЩА ПО НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

В периода 26.04 – 28.04.2023 година, ученици и учители от СУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Якоруда, СУ „ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ“- град Видин и ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“-село Караджово посетиха 68.СУ „АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ“ – град София и се запознаха с иновациите , които се прилагат в училището – домакин. Проведоха се редица мероприятия, разговори, арт-занимания. Посетиха Народното събрание, Катедрален Храм „Свети Александър Невски“, Президентсвото, Министерски съвет, Министерството на образованието и науката, Народен театър „Иван Вазов“, НДК.

Мобилността беше изключително ползотворна за учениците и учителите.

ЗАЕДНО ПОСТИГАМЕ УСПЕХ!

Ученици и учители от СУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Якоруда участваха в Мобилност по Национална програма “Иновации в действие”. В периода 28.03-30.03.2022 година, екипът посети ЧСУ “Рьорих” – гр. София и заедно с ученици и учители от ЕГ “Христо Ботев” – гр. Кърджали и СУ “М. Горки” – гр. Стара Загора се запознаха с иновациите, които се прилагат в училището – домакин. Проведоха се редица мероприятия, разговори, арт-занимания. Посетиха Народното събрание, Нов български университет, Националната опера, Регионален исторически музей, Министерството на образованието и науката, Българско национално радио. Мобилността беше изключително ползотворна за учениците и учителите.

НП „Иновации в действие“

ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ И УЧЕНИЦИ В ЕГ,,ПРОФ.Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“- ХАСКОВО В ПЕРИОДА 24.06.2021-26.06.2021Г. ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ,,ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

Първи ден от работната среща на учениците и учителите от СУ,,Св.св.Кирил и Методий” гр.Якоруда и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр.Плевен ,проведена в ЕГ ,,Проф. д-р Асен Златаров ” -гр.Хасково по Национална програма ,,Иновации в

действие ” . Наблюдавахме урок по профилирана подготовка по предприемачество на тема: ,, Представяне на крайните продукти по Модул 3- стартиране на собствен бизнес” и посетихме монумента ,,Света Богородица ” .

Втори ден от работната среща на учениците и учителите от СУ,,Св.св.Кирил и Методий” гр.Якоруда и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр.Плевен ,проведена в ЕГ ,,Проф. д-р Асен Златаров ” -гр.Хасково по Национална програма ,,Иновации в

действие ” . Днес наблюдавахме урок по английски език с приложение на модела на обучение 1:1 на тема : ,,The Phantom of the Opera” ,урок по биология с приложение ИКТ на тема : ,,Палеонтологични доказателства за еволюцията ” , урок по химия на тема: ,, Домашната работа – идея за проектно-базирано обучение” . Проведена беше и дискусия на тема: , , Ролята на проекто-базираното обучение за повишаване на мотивацията на учениците ” и посетихме Александровската гробница в с.Александрово.

Трети ден -последен от работната среща на учениците и учителите от СУ,,Св.св.Кирил и Методий” гр.Якоруда и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр.Плевен ,проведена в ЕГ ,,Проф. д-р Асен Златаров ” -гр.Хасково по Национална програма ,,Иновации в

действие ” . Проведени бяха дискусии на тема : 1 ,, Приложение на модела на обучение 1:1 .Споделяне на добри практики” ,2 ,, Смисленото внедряване на дигиталните технологии в обучението ” . ЧУВСТВАМЕ СЕ ОБОГАТЕНИ И ВДЪХНОВЕНИ !

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [320.72 KB]

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [320.72 KB]