Поздравление за доброто представяне на всички участници в общинското състезание по Тенис на маса проведено в СУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Стремежът към знания и усъвършенстване, мотивацията и постоянния труд, винаги са оценени и възнаградени!

Ученици от СУ” Св.Св. Кирил и Методий” , град Якоруда, съвместно с ученици от Турция, Грузия, Сърбия и Румъния, активно участваха в разработването и реализирането на проект в образователната платформа еTwinning на тема :” SCI- ENG- TECH- ПРИРОДНИ НАУКИ- АНГЛИЙСКИ ЕЗИК- ТЕХНОЛОГИИ”.

За усърдната си работа като екип, получихме най- високото отличие- ЕВРОПЕЙСКИ ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО!!!

Ученичката Ава Ибрахим Карафеиз от СУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Якоруда, VI a клас, участва в Кралската лига на олимпиада KINGS и спечели сребърен медал по математика!

Гордеем се с теб, Ава!

Повод за гордост!

Анифе Карафеиз и Ава Карафеиз

УЧАСТВАХА В КРАЛСКА ЛИГА НА ОЛИМПИАДИ В КИНГС И СПЕЧЕЛИХА ЗЛАТНИ МЕДАЛИ В ОЛИМПИАДА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК .

По случай Деня на толерантността в СУ “Св. Св. Кирил и Методий” се проведе конкурс за рисунка. В творбите си малките художници пресъздадоха своята представа за толерантност, добронамереност, емпатия. Най-добрите получиха грамоти и награди.

СУ “СВ.СВ. Кирил и Методий” – гр. Якоруда с отлични резултати и едно от най- активните училища, което взе участие в Международна дистанционна ученическа Олимпиада “КИНГС” през пролетния сезон на 2023г. Училище в ТОП 5 за област Благоевград в три категории.

Днес /14.12. 2022 г./ е вълнуващ ден за учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий“- гр. Якоруда.

Беше проведено награждаването  от национално състезание „ Многознайко“ по английски език II -VII клас. Носителите  на златни медали са 23, сребърните медалисти са 7 .

Поздравления за блестящите резултати на нашите възпитаници.

Продължавайте смело напред!

Успех на следващия кръг!

Ученичките от 7 клас Вайделина Осенска и Джемиле Кангьова взеха участие в XXXVI международен фестивал на изкуствата “Утринна звезда” на 2.12.2022г. в град Банско.

Ученици от СУ”Св.Св. Кирил и Методий”:

1.Ава Карафеиз- Va клас

2.Анифе Карафеиз-Va клас

3.Айше Шиндева- VIб клас

4. Атидже Османова- VIIa клас

5.Нериман Хърльова- VIIIa клас,

тестваха знанията си в няколко учебни дисциплини: английски език, български език, човек и природа в Kings Olympiads for Bulgaria. Всички преминаха успешно квалификационния кръг със сертификати и се класират за финалния кръг на олимпиадата.

Браво деца! Успех!7

Клуб „Изкуство“ с отличия от конкурс

Децата от клуб „Изкуство“ при НЧ „Светлина-1907“ с ръководител Рукие Крачова участваха в конкурс за рисунки на тема „Любим литературен герой“, организиран от НЧ „Заря-1911“ с. Бутан, община Козлодуй, като спечелиха 2-ро място за Фериха Петелкьова и 3-то място за Севим Сали.

Вокална група Якорудски гласчета представиха СУ ,,Св. Св. Кирил и Методи” – гр. Якоруда в Трети фестивал на училищната песен в СУ “Братя Каназиреви”- гр. Разлог- I-во място.

ВъвежданеWrite to Vaide Vaide

Вайделина Осенска ученичка от 6 а клас спечели диплом и медал за отлично представяне в раздел популярна музика.Конкурс звезди в радиото 2-3 април 2022 град Благоевград.