11 май- от векове на тази дата отдаваме заслужена почит на светите братя Кирил и Методий, чието дело ни обединява по пътя на възвишеното и духовното.

 Макар и виртуално,  учениците от 1″а” клас, с кл. р-л г-жа Елиана Амудова, проведе тържество на тема- “Вече можем да четем”, което посветиха на патронния празник на СУ “Св.св. Кирил и Методий”. По интересен и забавен начин, те показаха, че  са   техни днешни достойни духовни наследници и продължители на делото им. Доказаха, че макар и във време на пандемия, за тях писмеността и културата са особено важна част от българската идентичност, от усещането ни да бъдем горд и достоен народ с вековна история. 

Учениците от 1 “а” клас, с изключителна отговорност,  се включват и в два от конкурсите, обявени от Ръководството на СУ по случай 24 май.

Със старание и отговорност , преписаха стихотворението, определено за учениците от 1-те класове  в конкурса- “Състезание по краснопис” .Заснеха и клипчета с пламенна рецитация на стихове, посветени на светите братя за  конкурса-   “Българският език в стихове”.

https://sway.office.com/2wILEUhpQxDuzN0L

Категории: Начало