На 11.05. 2016 г. СОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” чества своя патронен празник. В двора на училището беше направена сцена, на която се изявиха всички участници. На празника присъстваха бивши учители, представители на Училищното настоятелство, на Общинска администрация гр. Якоруда и много родители.
В своето слово директорът г-н Николай Хаджиценев припомни значението на делото на Кирил и Методий. Подчерта, че училището чества този ден за 181- ви път. Спомена имената на просветителите – отдали живота си в името на това Якоруда да има училище.
Поздравителен адрес беше прочетен от името на кмета на гр. Якоруда инж. Нуредин Кафелов.
Тържеството беше открито с изпълнение на Химна на училището и на „Върви , народе възродени” . Хористите бяха ръководени то г-жа Зелиха Кафелова.
В програмата се включиха учениците от трети клас с класен ръководител г -жа Мунисе Чаушова. Те представиха рецитал, посветен на делото на Светите братя.
Танцовата формация към училището изпълни два танца – „Дайчово хоро” и „Ръченица”. За доброто им представяне отговаряха г-жа Хаджиценева и г-жа Гръкова. Двама талантливи петокласника – Орхан Крачов и Мустафа Чауш – изпяха народна песен .
Читалище „Светлина 1907” поздрави всички с изпълнение на модерен танц. Малчуганите бяха под ръководството на г-жа Мариета Попадийна.
Тържеството приключи с изпълнение на стихотворение за Кирил и Методий от Станимир Богданов и Амдие Абди, ученици от втори клас.
След литературно-музикалната програма беше организиран коктейл за всички бивши и настоящи учители на СОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” гр. Якоруда.

Категории: Начало