По случай Световния ден на книгата – поредната инициатива на СУ “Св. св. Кирил и Методий ” ПОДАРИ КНИГА! СТАНИ ВДЪХНОВИТЕЛ! Подарени бяха 103 книги на български и чужди автори на гостите и гражданите на град Якоруда. Поздравления за учениците от Va ,VIa и VIlla клас, които се включиха в благородната инициатива.

Грамотността е първата стъпка към успеха на един човек.Тя моделира у другите и последващото впечатление за него. Да си грамотен, е уважение първо къмсебе си. Да пиша правилно, е модерно!Поредната инициатива, по случай Световния ден на книгата, организирана с ученици от VIII-XII клас в СУ”Св.св.Кирил и Методий “, гр. Якоруда.

Дейността ни , посветена на Световния ден на книгата и авторското право. Целта на инициативата е да се насърчи младото поколение да открива удоволствието от четенето на книги и да зачита приноса на тези, от които зависи социално – културния прогрес на човечеството.

Представяне на „Моят любим автор и моята любима книга” по случай Световния ден на книгата и авторското право Идеята за този празник произхожда от Каталуня (Испания), където на 23 април, деня на св. Георги Победоносец, традиционно се подарява книга. Книгата ни дава знание, развива нашето въображение и ни пренася на място, на което всичко е красиво и вълшебно.В днешния свят на технологии все по-малко хора се обръщат към книгата, а тя е най-богатият източник на знание, тя може да ни даде съвет и да ни посочи правилния път към успеха. Чрез нея черпим познание – за себе си и за света.

Талантливите ученици от XI – б клас представиха пред своите съученици „Моят любим автор и моята любима книга”, като разказаха защо обичат да четат, какво им носи четенето и представиха любимите си литературни герои и произведения. Запознаха с тях и петокласниците, които ги приеха с голям интерес. Направиха заедно драматизация на “Андрешко” на Елин Пелин и четене на разказа “Най-справедливият”,което беше приятна изненада за по-малките, но изпълнена с много смях и удовлетворение.

Киното “влезе в клас”!

Днес гост на СУ „Св. св. Кирил и Методий “ беше „един чудноват човек, нито селянин, нито гражданин, дрипав, окъсан“, но с голямо и добро сърце – Серафим. Той беше наш гост благодарение на един друг ангел на доброто, който помага със своя труд на редица деца и преподаватели.Късометражният филм „Серафим“ на режисьора Ваня Донева за първи път гостува в гр.Якоруда и то в нашето училище. Учениците бяха възхитени и силно развълнувани от него. Те преосмислиха значението на думата „доброта“ и вече имат своя идеал за доброто, което да си спомнят и следват. В ролята на Серафим е популярният и обичан актьор, режисьор и преподавател в НАТФИЗ – Ивайло Христов, Васил Банов – в ролята на Еньо и Полин Лалова, в ролята на Павлина.Изказваме своята огромна благодарност на г-жа Донева за възможността да се докоснем до тази магия и да направим своето пътуване в света на Йовков. Шестокласниците получиха един от най-големите и запомнящи се уроци.

“Междучасие с книга в ръка”

С много усмивки, настроение и любопитство учениците от петите класове в СУ” Св.св.Кирил и Методий” с ръководители г-жа Калоянова и г-жа Роснева отбелязаха седмицата на книгата.Децата споделиха впечатляващи факти и информация за най-малката, най-голямата, най-старата и най-скъпата книги в света.Всеки ученик прочете книжка на английски език и я сподели със съученик от другия клас.

Най – големите почитатели на книгата от групите в ЦОУД се включиха активно по повод на седмицата на детската книга, която е под надслов “Книгата е знанието, а знанието е сила”! “Работата на учителя е да накара учениците си да прозрат в собствената си вътрешна сила и жизнеспособност.”

Категории: Начало